Wie is Jop?

Je mag 1x raden wat mijn naam is.

Om mijn uitlatingen op het blog op waarde te kunnen schatten, is het belangrijk een aantal zaken van mij te weten.

Achtergrond
Ik ben geboren in Leuth op 22 december van het jaar 1980.

Na de middelbare school ben ik Kunstmatige Intelligentie (aka AI) gaan studeren in Amsterdam, aan de UvA. Ik heb mijn M.Sc titel gehaald in de richting Multimodal Intelligent Systems. Als afstudeeropdracht heb ik gezocht naar een relatie tussen de beweging van de aandelenmarkt, nieuwsberichten en discussies op forums/blogs.

Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij Quinity, een IT dienstverlener voor met name banken en verzekeraars. Hier heb ik bijna 5 jaargewerkt aan administratieve webapplicaties met J2EE en diverse smaken databases. Ik hield me niet alleen bezig met het programmeren, maar ook met het functioneel- en technisch ontwerp, uitwerken van requirements, testen, opleveren, plannen van de werkzaamheden en begeleiden van collega’s.

Heden
Ik woon nu in Eindhoven, samen met mijn vrouw Rowenna. Ik werk met mijn bedrijf ITsimple als zelfstandig ondernemer aan webapplicaties mbv Java/PHP en relationele databases en realiseer ik Android applicaties.

Contact

Iedereen mag een bericht achterlaten bij mijn weblog posts, of per e-mail. Om te voorkomen dat ik nog meer spam krijg, mag je de volgende puzzel oplossen om mijn e-mail adres sameness te stellen: Voor de @ staat mijn voornaam, de domeinnaam heb bovenin je browser staan. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat een AI applicatie is die hiervan het juiste e-mailadres kan maken…