“Ik blog, dus ik besta”

In het digitale tijdperk geldt: als je niet blogt, dan besta je niet… Op internet dan.

Toch wel het gevoel om me te verantwoorden voor het beginnen van dit blog: het zoveelste weblog, “just another weblog?”.

Ik denk (hoop?) dat ik toch wel iets toe te voegen heb aan de bestaande blogs, de toekomst zal het bewijzen :-).

Waarom niet?

Omdat ik niet al mijn persoonlijke informatie op internet wil zetten. Dat zou zich nog wel eens tegen je kunnen keren, zo waarschuwt ook de overheid met ‘Ga bewust om met je persoonsgegevens‘. Het kost me ook nog eens tijd en moeite om af en toe een bericht in elkaar te draaien. Ik ben benieuwd hoe lang het bij mij gaat duren voordat ik het over bananenthee ga hebben (NFI)…

Waarom?

Ik volg zelf een aantal weblogs. Sommige zijn grappig om te lezen(Fokke en Sukke). Andere hebben een zeer sterke mening en zoeken de discussie op (zoals Jeff Jarvis met zijn Buzzmachine). Weer andere geven vooral informatie in de vorm van reviews of ontwikkeling van voor mij interessante producten(bijvoorbeeld AroundMyPlayGround van Dennis Slagers die klust aan de firmware van mijn NAS en mediaspeler). Tot slot zijn er nog de blogs van mensen die ik ook fysiek kan aanraken (zoals mijn colleaga David Baakman). Ik hoop dat ik zelf ook iets kan bijdragen op een of meerdere van deze punten.

Een andere motivatie is een boek dat ik heb gelezen (waarover meer in een later post): “Wat zou GOOGLE doen” van Jeff Jarvis. In zijn boek maakt hij de opmerking “Blog of sterf”. Het is hier wel een beetje uit zijn verband gerukt, maar goed bruikbaar :-).

Waarom nu?

Ooit moet de eerste keer zijn. Ik loop al enige tijd met het idee een blog te beginnen rond, maar nu is de knoop doorgehakt.

Wat?

Niet alle verhalen zullen even interessant zijn voor iedereen. Ik ben van plan om reviews te schrijven van boeken die ik lees, producten die ik koop, gedachten die ik heb en activiteiten zoals vakanties. Op dit moment zet ik deze informatie nog bij sites als Tripadvisor of (vroeger) op GOT neer, maar eigenlijk is het leuker om er op een eigen site aandacht aan te geven.

Jeah, mijn eerste post staat op internet!

Het staat iedereen vrij zijn (hopelijk opbouwende of positieve) kritiek te uiten in het commentaar hieronder.